23 Αυγούστου 2010

Τα καλύτερα μέρη για τζόγκινγκ

Όταν δεν κάνει τόσο ζέστη ή τόσο κρυο, κάνω τζόγκινγκ στα πάρκα της Αθήνας. Το καλύτερο πάρκο, πιστεύω, είναι ο Εθνικός Κήπος. Υπάρχουν πολλά δέντρα που κρατούν τον ήλιο έξω και γενικά το πάρκο είναι όμορφο και ενδιαφέρον. Το πάτομα του πάρκο είναι καθαρό και δεν υπάρχουν πολλές πέτρες ή τρύπες στον δρόμο. Λίγες φορές υπάρχουν πολλούς τουρίστες, αλλά κάποιες φορές στα Σαββατοκύριακα, υπάρχουν πολλούς άνθρωπους και είναι δύσκολο να κάνεις τζόγκινγκ εκεί εύκολα. Αλλιώς, είναι πολύ καλό μέρος για τζόγκινγκ και επίσης είναι κοντά στο κέντρο, που μένω.

Ένα άλλο μέρος που είναι θαυμάσιο για τζόγκινγκ είναι πίσο από τον Καρέα, στην ανατολική Αθήνα, κοντά στον Ύμηττο. Πραγματικά, αυτό είναι το πιο όμορφο μέρος για τζόγκινγκ, γιατί υπάρχει καταπληκτική θέα προς Αθήνα. Δεν υπάρχουν πολλά δέντρα, λοιπόν, όταν κάνει ηλιόλουστη και ζέστη, δεν μπορείς να κάνεις τζόγκινγκ εκεί.

Στη Νέα Σμύρνη, υπάρχει άλσος με πολύ ωραίους δρόμους για τζόγκινγκ. Δεν είναι μεγάλο πάρκο, αλλά υπάρχουν πολλά δέντρα, μια δημόσια κρήνη, και δεν είναι τόσο μακριά από το κέντρο.

Επίσης έχω κάνει τζόγκινγκ στο δάσος της Νέας Φιλαδελφίας, Βεϊκου (πολύ ωραίο), στο άλσος του Παγκράτι (λίγο μικρό, αλλά όχι τόσο κακό), στην παραλία κοντά στο Φάληρο (δύσκολο, μην το κάνεις). Το Πέδιον του Άρεως ΗΤΑΝ πολύ ωραίο για τζόγκινγκ, αλλά τώρα υπάρχει μεγάλο εργό και κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσουν.

1 σχόλιο: