19 Οκτωβρίου 2010

Ανάπτυξη είναι η μόνη λύση

Διάβασα σήμερα ένα άρθρο για την οικονομική κρήση στην Ελλάδα, ένα άρθρο που προσπαθεί να δώσει τις λύσεις για όλα τα προβλήματα στον χώρο. Γράφτηκε από τον Κυπριακό οικονομολόγο Χριστόφορος Πισσαρίδης, με την βοήθεια των αλλών οικονομολόγων. Ο Χριστόφορος Πισσαρίδης δόθηκε προσφάτως το Βραβείο Νόμπελ στην οικονομία, και αυτό το άρθρο (το διάβασα στα αγγλικά, αλλά το επόμενο άρθρο είναι στα ελληνικά) δίνει υπέροχες λύσεις για τα προβλήματα που μας βλάπτουν. Σε έναν χώρο που μπόρεσε να είναι υπέροχος, δεν ύπαρχει κανέναν λόγο γιατί, ειδικά τώρα, αυτός ο χώρος δεν μπορεί να γίνει υπέροχος ως ήταν πριν. Η εύχαιρια υπάρχει τώρα, και αλλαγές σαν αυτές έχουν περάσει πριν, εκατόν χρόνια πριν, από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ένα των μεγάλων πολιτικών της Μοντέρνας Ελλάδας.

Λοιπόν, θέλω να πω περισσότερο, αλλά δεν έχω τις λέξεις στα ελληνικά. Τέλος πάντων, διάβασε το άρθρο και πες τι σκέφτεσαι (και θα προσπαθήσω να σε καταλάβω). Θα πω αυτό, πρέπει να μείνουμε θετικό στα μυαλά μας, και πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθήσουμε δυνατότερο να κάνουμε καλήτερα με την κατάσταση στον χώρο οπωσδήποτε μπορούμε.

http://greekeconomistsforreform.com/EL/public-finance/development-is-the-only-solution-seventeen-proposals-for-a-new-development-strategy/

(Έιχα προβλήματα όταν προσπάθησα να ανοίξω το άρθρο, αλλά μπόρεις να διαβάσεις μια μικρότερη έκδοση στη Καθημερινή.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου