05 Φεβρουαρίου 2010

Δεν νομίζω ο αιώνας μας είναι ο καλήτερος αιώνας

Ήμουνε σε ένα βιβλιοπωλείο χθες και είδα ενα βιβλίο που είχε φωτογραφίες Βόλου, τότε και τώρα. Ταξίδεψα στη Βόλο τρία χρόνια πριν. Μ'άρεσε πολύ, αλλά είναι σαν όλες τις μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα. Είναι γεμάτη με άσκημες πολυκατοικίες. Δεν ήξερα πως ήταν εκατό χρόνια πριν μέχρι είδα αυτό το βιβλίο. Ήμουνε έκπληκτος που ύπαρξαν τόσο πολύ όμορφα αρχοντικά. Σήμερα το πρωί, έψαξα μια φωτογραφία πάλαιου Βόλου, αλλα δεν τη βρήκα ακριβώς μια φωτογραφία σαν είδα στο βιβλίο στο μαγαζί. Εύχομαι υπάρχουν πολλές μέρη στην Ελλάδα ακόμα που είναι όμορφες, αλλά είναι τόσο κακό που πολλές πάλαιες κτίρια έχουν φύγει...

5 σχόλια:

  1. Όλοι το ευχόμαστε Philip αλλά δυστυχώς η κατάσταση είναι (σχεδόν) παντού η ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατάλαβα. Νομίζω τα μοντέρνα κτήρια στην Ελλάδα δεν είναι τα χειρότερα κτήρια στο κόσμο, οταν βλέπεις τα κτήρια στη Αμερική που χτίζονται με ξύλο, πολύ άσχημα, και τα κτήρια στην άλλους χώρους σαν Πολονία, Ρώσια, πολλές μέρη που τα κτήρια είναι γκρίζα, κανένες μπαλκόνες, σαν σπιρτόκουτο, πολύ άσχημα. Θα μπόρεσε να είναι πιο κακό εδώ. Τα κτήρια εδώ είναι δύνατα, τουλάχιστο. Κάποια είναι λίγα ωραία, αν μπορούμε να λέμε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς Φιλίπ πολλά παλιά σπίτια που είναι και όμορφα εγκαταλείπονται και άλλα γκρεμίζονται και στη θέση τους κτίζονται πολυκατοικίες.

    Ομως υπάρχουν ακόμα πόλεις στην επαρχία που έχουν όμορφα παλιά κτίρια.
    Οπως Ναύπλιο, Δημητσάνα, και άλλες πολλές πόλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και που να δείς πως ήταν ο Πειραιάς, η Αθήνα κλπ...
    Καλησπέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ήταν το ίδιο στο Σαν Φρανσίσκο. Πριν ο σεισμός του 1906, όλα τα κτήρια ήταν θαυμάσια. Τώρα υπάρχουν πολλά ωραία κτήρια, αλλά δεν είναι τα ίδια. Μήπως κάποια μέρα ο παλαιός ρυθμός θα χανάρθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή